Valokeilassa: Roosa, Joanna, Emma ja Satu

Tämän viikon Valokeilassa ovat joukko valmentajia ja tukijoukkoja. He ovat Oulusta ja vaikuttavat joukkueessa Jadet, Northern Lights Cheerleading NLC. (Kuvassa vasemmalta oikealle Roosa, Joanna ja Emma)

Keitä olette?

Olen Satu ja joukkueen jojo vuodesta 2019. Olen aloittanut cheerleadingin aikuisena ja aivan hurahtanut siihen. Cheerleadingista on tullut puoli elämääni. Tällä hetkellä harrastan Kvartseissa. 

Olen 18-vuotias ja nimeni on Joanna. Harrastan tällä hetkellä NL Timanteissa. Olen harrastanut cheerleadingia 6 vuotta, eli aloitin junnuissa ja nyt olen ollut 3 vuotta sennuissa. Olen aina ollut nostaja, mutta nyt sennuissa olen ollut myös pyrtsissä välkkärinä. Valmentamisen aloitin vasta viime vuonna, eli vuonna 2019. Näin ollen, olen kerennyt valmentamaan ainoastaan yhtä junnujen aloittelijaryhmää ja yhtä mini kilpajoukkuetta. Valmennan heitä tällä hetkellä. 

Minä olen myös 18-vuotias ja nimeni on Roosa. En harrasta itse tällä hetkellä, mutta valmennan kahta mini-joukkuetta ja Klassikot Level 3 ryhmästunttia. Aloitin cheerleadingin harrastamisen syksyllä 2014 ja harrastin 5 vuotta. Olin 3 vuotta junnuissa nousijana ja viimeisen puoli vuotta olin takarina. Vuonna 2018 nousin sennuihin Titaniitteihin ja viimeisen kevään harrastin Timanteissa. Aloitin valmentamisen vuonna 2018 mikro-joukkueen valmentajana, mutta jo seuraavana syksynä aloitin kilpa-minien valmentamisen. Tämän jälkeen olen valmentanut Minit Level 1 ja 2 -joukkueita sekä mini-tanssia. Olen myös ollut Klassikoiden ryhmästunttien valmentajana vuodesta 2019.

Minä olen Emma ja olen 19-vuotias. Tällä hetkellä en harrasta itse cheerleadingia, mutta valmennan. Aloitin cheerleadingin harrastamisen vuonna 2011. Olin mineissä 2,5 vuotta, jonka jälkeen siirryin junioreihin. Neljän vuoden junioreissa harrastamisen jälkeen nousin seuramme sennujen edustusjoukkueeseen, Timantteihin. Harrastamisen lopetin vuoden 2018 lopussa. Kaikkiaan siis harrastin noin 7,5 vuotta. Aloitin valmentamisen vuonna 2019 ja silloin valmensin silloista minien Level 1 -joukkuetta Spinellejä.

Miten olette treenanneet etänä joukkueesta?

(Kaikki vastaavat yhdessä)

Jadet treenaavat kaksi kertaa viikossa yhteisen Zoom-etätreenin kautta, jolloin teemme yhdessä meille Jadeille räätälöityjä HIIT- ja kehonhuoltotreenejä. Joukkuelaiset treenaavat myös omalla ajallaan ja tekevät omista treeneistä päivityksiä yhteiseen WhatsApp-ryhmäämme.

Miltä tuntuu olla ilman joukkuetta?

(Kaikki vastaavat yhdessä)

Meille treenit ovat tietynlainen piriste arkeen opiskelujen ja töiden ohella. Sama energia ei välity videopuheluiden kautta, kuin olisimme yhdessä. Ikävöimme joukkueen energisyyttä ja yhteisöllisyyttä, sekä joukkuelaisten onnistumisen riemua.

Onko tiettyjä taitoja missä haluatte kehittyä kevään aikana?

(Kaikki vastaavat yhdessä)

Olimme juuri saaneet kevään ohjelman koottua. Siinä oli joukkueelle paljon vaikeita taitoja. Koska emme pääse joukkueena treenaamaan yhteisiä taitoja, siirrämme joukkueen yhteiset taitotavoitteet syksylle. Suurin kehittämisen vaativa taito on nyt omatoiminen treenaaminen. Pyrimme etätreenien aikana myös kehittämään venyvyyttä, voimaa ja kestävyyttä. Niitä voi treenata omatoimisesti. Painotamme omatoimisen treenin ja monipuolisen liikkumisen tärkeyttä joukkuelaisille. Seuraamme aktiivisesti heidän treeniaktiivisuuttaan.

Mitä tapahtumaa olitte odottaneet eniten tältä keväältä?

(Kaikki vastaavat yhdessä)

Odotimme innolla kaikkia kevään tapahtumia, kuten esimerkiksi näytöstä ja kevätkauden kisoja.

Cheer-terveisin, 

Jade-valmentajat Roosa, Emma ja Joanna

sekä jojo Satu

Valokeilassa on juttusarja, jossa esitellään harrastajia ja muita vaikuttajia cheerleadingin parissa. Ketä haastattelisimme seuraavaksi? Vai haluatko itse kirjoittaa jutun? Lähetä viesti ja ilmianna kiinnostava harrastaja.