Valokeilassa: Joanna Poulsen

Tämän viikon Valokeilassa meillä on Joanna Poulsen. Joanna on 18-vuotias ja aloitti cheerleadingin syksyllä 2014. Tällä hetkellä Joannan joukkue on Funky Team Gorillaz  ja valmentaa FSC Interstellareita, jotka ovat  junioreiden level 4 joukkue.

Minkälainen cheer-tausta sinulla on?

Aloitin cheerleadingin vuonna 2014 syksyllä GS Goblins nimisessä alkeisjoukkueessa pikkusiskoni innoittamana. Tämän jälkeen olen ollut GS edustus mineissä ja edustus junnuissa Whitelighters joukkueessa, joka oli ollut unelmajoukkueeni pitkään. Siellä urheilin 3 vuotta. Tämän jälkeen oli aika siirtyä sennu joukkueeseen ja päätin mennä kokeilemaan sekajoukkueessa urheilemista. Näin päädyin FT Gorillaz -joukkueeseen, jossa urheilen nyt kolmatta vuottani. SM-voiton myötä olen päässyt myös pariin kertaan edustamaan Suomea Orlandoon MM kilpailuihin.

Miten treenit sujuvat etänä joukkueesta?

Meillä on joukkueeni kanssa nyt koronan aikaan ollut noin kerran viikossa etäpalaveri, missä olemme käyneet läpi kaikkea mikä liittyy tähän tilanteeseen. Valmentajat ovat tehneet neljä erilaista treeniä, jotka kaikki tulisi tehdä viikon aikana ja jakaa fiiliksiä treenistä joukkueemme kesken kuvien välityksellä.

Miltä tuntuu olla ilman joukkuetta?

Tuntuu omituiselta olla ilman joukkuetta ja joukkuetreenejä, kun niin pitkään tottunut pyörittämään arkea suurimmilta osilta treenien ympärillä. Myös joukkuekavereita on ikävä, kun on tottunut näkemään heitä lähes joka päivä. Ikävöin eniten yhteisiä treenejä ja sitä fiilistä, mitä saan treenien aikana ympärilläni olevista ihmisistä.

Onko tiettyjä taitoja missä haluat kehittyä kevään aikana?

Kehityksen kohteekseni olen päättänyt panostaa ja kehittää fysiikkaani. Nyt siihen on kerrankin kunnolla aikaa panostaa, kun lajitreenejä ei tällä hetkellä ole. Kun palaan treeneihin, on fysiikan treenaamisesta ollut todennäköisesti paljon apua. Näin ollen  lajitreeniin panostaminen helpottuu huomattavasti. Treenimäärän koitan pitää samana kun normaalistikin arjessa. 

Mitä olit odottanut eniten tältä keväältä?

Eniten olin odottanut tältä keväältä Orlandossa olevia MM kilpailuita, jotka jäävät nyt harmillisesti väliin. Niitä varten oli treenattu ja kasattu hieno ohjelma. Myös EM-kisojen peruuntuminen harmittaa tosi paljon. 

Terkkuja,

Joanna

Funky Team Gorillaz

Valokeilassa on juttusarja, jossa esitellään harrastajia ja muita vaikuttajia cheerleadingin parissa. Ketä haastattelisimme seuraavaksi? Vai haluatko itse kirjoittaa jutun? Lähetä viesti ja ilmianna kiinnostava harrastaja.