Valokeilassa: Ellen Leppinen

Ensimmäisenä Valokeilassa-haastateltavana on Ellen Leppinen. Ellen on 17-vuotias ja on harrastanut lähes läpi koko ikänsä cheerleadingia. Tällä hetkellä Ellen urheilee tavoitteellisesti HAC Elitessä sekä valmentaa nuorempaa joukkuetta HAC Exactia. 

Mikä on sinun cheer-taustasi?

Olen aloittanut cheerleadingin  vuonna 2007 kun olin 4-vuotias. Mini-vuodet vietin Funky Teamin mini-joukkueissa ja vuonna 2016 pääsin HAC Junior Eliteen, mikä oli ollut unelmajoukkueeni jo pidemmän aikaan. Vietin HAC Junior Elitessä noin 4 vuotta ja viime jouluna pääsin Eliteen, missä urheilen tällä hetkellä. 

Valmentamaan aloitin vuonna 2017 ja olen valmentanut Minien Level 2 joukkuetta Exactia nyt 3 vuotta.

Miten olet treenannut etänä joukkueesta? 

Olemme treenanneet Eliten kanssa tietenkin etänä nyt korona-aikana. Meillä on neljä kertaa viikossa ohjattu treeni, ja ne ovat niinä päivinä kun pitäisi olla joukkuetreenit. Sen lisäksi olen itse pomppinut paljon trampalla ja tehny HAC:n live-treenejä. Paljon on tullut myös käytyä metsälenkeillä koirien kanssa, jota ei normaalisti hirveästi ehdi tekemään.

Miltä tuntuu olla ilman joukkuetta?

Ikävä on tietenkin kova, eikä ole kiva olla ilman joukkuetta. Meillä on Eliten joukkuepalaveri joka tiistai ja siitä on muodostunut viikon kohokohta, kun saa nähdä ja jutella joukkuekavereille virtuaalisesti. Tässä tilanteessa ikävöin eniten kaikkia joukkuekavereita ja lajitaitojen tekemistä. Toivottavasti pääsemme kohta taas harjoittelemaan yhdessä.

Onko tiettyjä taitoja missä haluat kehittyä kevään aikana?

Tällä hetkellä, kun taitotavoitteiden harjoittelua ei pysty samalla tavalla toteuttamaan, niin kehityskohteenani on oman fysiikan parantaminen. Tavoitteena olisi, että treenimääräni olisi sama tai korkeampi nyt kun harjoittelen etänä joukkueesta, ja kun päästään takaisin treeneihin, fysiikkani olisi parantunut. Sen parantamiseksi teen joukkueen yhteisiä treenejä ja liikun myös hyötyliikunnan merkeissä.

Mitä tapahtumaa olit eniten odottanut tänä keväänä?

Odotin todella paljon mun ensimmäistä sennu-kautta ja sitä, että pääsisin oppimaan mahdollisimman paljon uutta. Elitessä oleminen on pitkään ollut mun unelma, ja odotin myös yhteistä kovaa treenaamista unelmien eteen. Odotin tietenkin myös EM-kisoja ja Suomen edustamista. Eliten kanssa ollaan treenattu paljon huikeita ja ennennäkemättömiä taitoja, joiden näyttämistä odotin myös paljon.

Toivottavasti pääsemme kohta näyttämään taas taitojamme!

Cheer-terveisin,

Ellen

HAC Elite

Valokeilassa on blogisarja, jossa esitellään harrastajia ja muita vaikuttajia cheerleadingin parissa. Ketä haastattelisimme seuraavaksi? Vai haluatko itse kirjoittaa jutun? Lähetä viesti ja ilmianna kiinnostava harrastaja.