Cheerleaderin kenkäopas

 

Cheerleading-harrastajan tärkein valinta on jalalle sopiva ja lajiin suunniteltu kenkä. Oikeanlainen kenkä vähentää loukkaantumisen riskiä ja tekee vaativasta harjoittelusta sekä turvallisempaa että miellyttävämpää.

Mikä tahansa valkoinen kenkä ei sovi cheerleading-harrastajalle. Kaapista löytyneet sisäpelikengät tai marketin uusimmat kevytlenkkarit sopivat ehkä kokeilukertaan, mutta melko nopeasti tulee eteen “oikeiden” cheer-kenkien hankinta.

Kuinka cheerleading-kenkä poikkeaa tavallisesta lenkkarista?

Oikean cheerleading-kengän tunnistaa nopeasti tavallisesta lenkkitossusta. Suurimmat erot ovat muotoilussa ja iskunvaimennuksessa. Tämä sopii lajille tyypillisiin hyppyihin ja akrobatiaan.

Lisäksi pehmeämpi pohja on mukavampi pitää kädessä, mikäli kenkä on nousijan jalassa.

Nousijoille tarkoitetuissa kengissä on pohjien käsille suunnitellut kolot, jotta ote nousijasta olisi mahdollisimman pitävä.

Mihin pitää kiinnittää huomiota?

Ensimmäinen asia, joka monella harrastajalla tulee mieleen on väri ja ulkonäkö. Yhtenäinen ulkoasu on tärkeää joukkueelle, jotta esimerkiksi liikkeiden yhtäaikaisuutta voidaan arvioida helpommin.

Suomessa yhtenäisyydeksi riittää yleensä valkoinen väri. Tarvittaessa meiltä on saatavilla cheer-kenkiä myös muissa väreissä.

Tärkein asia on luonnollisesti kengän muotoilu. Kaikki kenkämme on suunniteltu erityisesti käytettäväksi cheerleadingissä, jolloin lajille ominaisista liikkeistä aiheutuvia iskuja ja tärähdyksiä on pystytty vaimentamaan.

Tarvittava tuki on luonnollisesti yksilöllistä riippuen esimerkiksi nilkkojen löysyydestä, stunttipaikasta joukkueessa ja monesta muusta asiasta. 

Huomioithan kenkiä ostaessasi myös, millaiselle alustalle kenkä on suunniteltu. Kaikkia Suomessa myytäviä cheer-kenkiä ei ole tarkoitettu käytettäväksi cheer-matolla, vaan kanveesilla. Varsityn kengät on suunniteltu cheer-matoille, joita käytetään yleisesti Suomessa. Tällaisia kenkiä voi käyttää myös kanveesilla, kun taas kanveesille suunnitellun kengän tuki ei ole riittävä muilla alustoilla.

Suositut Varsity cheer-kengät

Yksinoikeudella Suomessa

Varsity Touchdown
59 €
tukeva perusmalli

Aloittelijoille sopiva peruskenkä. Poistuva malli! Jäljellä vain hajakokoja.

Sopii nousijalle
Sopii pohjille
Suunniteltu suomalaiselle alustalle
Monikäyttöinen
Osta heti
Varsity Ascend
104 €
Koe kevyen kengän ihme

Varsity Ascend on ehkä kevyin cheer-kenkä, johon olet törmännyt. Silti saat pohjallisesta tukevan tuntuman alustaan. Verkkomainen kuosi on ilmava ja pelkistetyn trendikäs. 

Sopii nousijalle
Sopii pohjille
Suunniteltu suomalaiselle alustalle
Extra-kevyt
Osta heti

“En ollut koskaan kokenut yhtä kevyttä ja samalla tukevaa cheer-kenkää.”

Varsity Ascend -käyttäjä

Kuinka valitsen oikean koon?

Oikea koko valitaan mittaamalla jalan pituus senttimetreissä esimerkiksi ottamalla pohjallinen ulos ja mittaamalla se. US-koon lisäksi tuotesivuilla on merkitty kengän sisämitta senttimetreissä.

Mittaa itsellesi sopiva koko:

  • mittaamalla sopivan kengän pohjallisen pituuden päästä päähän tai
  • piirtämällä jalallesi “pohjallisen” ja mittaamalla sen

Cheer-kenkien mitoitus kannattaa tarkistaa huolella. Oikean koon kenkä ei purista, ja sen sen saa nauhojen avulla kiristettyä sopivaksi. 

Ennen kuin tilaat ensimmäisiä Varsity-kenkiä kannattaa niitä kokeilla jalkaan. Voit pyytää saada kokeilla esimerkiksi joukkuekaverisi kenkiä. Jos seurassanne on mahdollista järjestää yhteinen sovitustilaisuus, voimme tulla paikalle sovitussarjan kanssa.

Yksittäiset sovitukset onnistuvat esimerkiksi Helsingissä tai varastollamme Porvoossa.

Ryhmätilauksissa voimme myös lähettää useampia kenkäpareja, jotta jokainen urheilija saa heti alussa oikean koon.

“Mulla on aina ollut löysät nilkat. Nilkkavaivani hävisivät uusien kenkien myötä.”

Varsity Last Pass -asiakas

Ehdota sovituskertaa seuraanne

[contact-form-7 404 "Not Found"]